Zwarte Pieten

Voice of Youth

Pesten 2

Mooie plekken in Goes

Er zijn veel mooie plekken in Goes. Denk bijvoorbeeld aan de Vesten in Goes-Oost, of aan de molen die ook in Goes-Noord staat. Natuurlijk verschilt dit per persoon. Velen mensen vinden de markt en het oude stadhuis symbool staan voor Goes. Samen met de velen terrasjes en restauranten is het erg gezellig en ideaal voor het uitgaansleven.

We hebben een paar mensen ondervraagd over wat zij de mooiste plek in Goes vinden. Ze vertelden ons hierover. “Ik vind de kade een erg mooie plek in Goes. De ouderwetse stijl van de huizen er omheen maakt het plaatje compleet.” vertelt een wat oudere mevrouw ons.

De molen

Een meneer vertelt ons dat hij de molen de mooiste plek in Goes vindt. “De molen staat symbool voor Goes, tenminste dat vind ik. Omdat hij er al heel lang staat. Ik ben er een keer binnen geweest en vind het ook van binnen een fascinerend gebouw.” Ook de Vesten wordt als mooie plek beschouwd. “Ik vind de Vesten een ideale plek om tot rust te komen. Lekker op een bankje zitten in de zon doet me goed. Niemand die je stoort!” vertelt een jongeman ons. Aan een oude meneer die bij de Maria Magdalena kerk staat, vragen we wat hij van deze kerk vindt. “Ik vind het een schitterende kerk. Van binnen ook. Ik vind het glas in lood erg mooi. Soms ga ik nog weleens kijken naar tentoonstellingen die gehouden worden in de kerk. ”

De molen in Goes is de enige overgebleven molen van de elf molens die Goes telde. Hij is in 1809 gebouwd en in 1970 gerestaureerd. Aan de noordzijde is een garage aangebouwd met daarnaast een woonhuis. De Maria Magdalena kerk vond waarschijnlijk zijn oorsprong in de tweede helft van de twaalfde eeuw. Eind 1578 ging de kerk over in hervormde handen.

Niet kunnen kiezen

Er waren ook veel mensen die niet konden kiezen uit de vele mooie plekken in Goes. We hebben natuurlijk ook aan een paar jongeren gevraagd wat zij de mooiste plek in Goes vinden. “Ik vind de markt een mooie en leuke plek, vooral vanwege de terrasjes er omheen. Vaak ga ik op vrijdagmiddag wat drinken op een van die terrasjes met mijn vrienden.” vertelt een jongen ons. Een meisje heeft duidelijk een andere mening. “Ik vind de markt helemaal niks. Je kan er niet veel doen, ook het uitgaansleven vind ik erg tegenvallen. Wat ik wel mooi vind is het Goese Meer. Het is daar lekker rustig en als het lekker weer is kan je er lekker zwemmen of varen met wat vrienden.”

MooiePlekken 1

 

Goes heeft vele mooie plekken, dat vinden de meeste burgers ook. Zij vinden Goes de moeite waard om een keer te komen bezichtigen.