Zwarte Pieten

Voice of Youth

Pesten 2

NJR Topics voor en door jongeren in Goes

Jongerenwerk SMWO Goes is op 16 november een samenwerking gestart met NJR Topics, een onderdeel van de jongerenorganisatie NJR. Jongerenwerk SMWO heeft samen met zes enthousiaste vrijwilligers de eerste stappen gezet naar evenementen waarin ontmoeting, tolerantie, identiteit en verhalen delen centraal staan. Twee teams gaan de wijk in, op zoek naar actuele onderwerpen (Topics) die spelen. Het gaat om de wijken Goes Zuid en Goese Polder, waar activiteiten zullen worden georganiseerd om deze topics bespreekbaar te maken.

Topics geeft jongeren de kans om te leren signaleren wat er belangrijk gevonden wordt in de wijk en hoe zij hierover in dialoog kunnen gaan, samen met de wijkbewoners. NJR Topics is een landelijk project dat in zes andere steden wordt uitgevoerd.


Op dit moment is Topics op zoek naar jongeren die hun team willen versterken. Het gaat om jongeren tussen de 20 en 30 jaar oud en die woonachtig zijn in Goes. De jongeren gaan Topics Talk hosten, het wijkteam versterken en activiteiten organiseren. Tijdens de activiteiten zijn de jongeren gespreksleider tussen jongeren en andere wijkbewoners. SMWO Goes en NJR hebben een begeleidende rol gedurende het traject, zo bieden ze de jongeren trainingen aan hoe ze als jongerencoach evenementen kunnen opzetten.

NJR Topics
NJR Topics wil de belevingswereld van jongeren en andere wijkbewoners dichter bij elkaar brengen. In anderhalf jaar tijd wordt in zes steden Topics evenementen georganiseerd. NJR Topics vond eerder al plaats in Rotterdam, Dordrecht en Den Bosch. In Rotterdam werd eerder een rapbattle gehouden en een beautydag, gericht op de mening van meiden. Na een succesvolle straatspeeldag is in Dordrecht het project doorgezet en worden nog steeds TOPICS activiteiten neergezet. Het is de bedoeling dat ook in Goes NJR Topics een platform blijft bieden voor de mening en idee├źn van Goese jongeren. De eerste evenementen zullen plaatsvinden in februari en maart.  

Lijkt het je leuk om iets te doen voor je wijk en wil jij ons team versterken, meld je dan aan als Topics Host. Wij zijn op zoek naar enthousiaste jongeren die het leuk vinden met andere jongeren in gesprek te gaan en een activiteit willen organiseren. Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht bij Matijs Gerrits, jongerenwerker van SMWO Goes (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).