Zwarte Pieten

Voice of Youth

Pesten 2

Jonge gespreksleiders gezocht voor Topic Talks

Jongeren gaan met NJR Topics op zoek naar de topics die spelen in hun wijk & biedt ze een podium om deze op hun eigen manier bespreekbaar te maken.
In 12 verschillende wijken verspreid over 6 steden worden Topic Talks gehouden: wijkevents voor en door jongeren waar ze met elkaar in gesprek gaan over o.a. tolerantie, cultuur en identiteit. Zo geven we jongeren de kans om te laten horen wat zij belangrijk vinden in hun wijk. Ook Goes doet mee, met de wijken Goese Polder en Goes Zuid!
Door de Topics Talks willen we jongeren met elkaar en andere wijkbewoners in contact brengen, voor een positieve sfeer in de wijk.

Op zoek naar een uitdagende stage of vrijwilligerswerk
NJR Topics is op zoek naar 10 jonge gespreksleiders, die gaan werken met jongeren uit de wijken Goese Polder en Goes Zuid. Als gespreksleider leid je gesprekken met jongeren en eventueel andere wijkbewoners, politie of andere interessante gesprekspartners tijdens wijkevents. Je houdt je niet alleen bezig met verschillende (groepen) jongeren, maar legt ook contact met andere wijkbewoners, je bouwt een netwerk op in de wijk, betrekt vrijwilligers uit de wijk en legt contact met scholen en (sport)verenigingen. Daarnaast werk je samen met jongerenwerk en neem je deel aan verschillende overleggen gericht op NJR Topics. Om de gesprekken goed voor te bereiden ga je de wijken in om te kijken wat er speelt en welke topics de jongeren willen bespreken. Na het evenement zorg je voor een goede afronding en evaluatie.

 

Jij, als gespreksleider…
-    Werkt graag met jongeren (13+) van verschillende culturen en opleidingsniveaus
-    Hebt een vlotte babbel en kan goed grenzen bewaken
-    Bent doelgericht, een echte teamplayer (18+)
-    Weet jongeren te motiveren en enthousiasmeren
-    Bent bekend met de wijken Goese Polder en/of Goes-Zuid en/of weet je te verplaatsen in de situaties wijken Goese Polder en/of Goes-Zuid
-    Krijgt van NJR een training tot gespreksleider met bijbehorend certificaat
-    Bouwt aan je CV door interessante werkervaring op te doen met een uitdagende doelgroep
-    Werkt aan je lokale netwerk, waardoor je kansen in de arbeidsmarkt vergroten
-    Krijgt een vrijwilligers/stage vergoeding

Over NJR
Bij NJR werken ruim 30 jonge mensen en honderden jonge vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten voor jongeren. NJR geeft jongeren de kans om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen; bij hun in de buurt tot aan de VN. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid. NJR Topics wordt samen met de gemeente Goes en jongerenwerk gerealiseerd.

Iets voor jou?
Reageer dan gelijk, want vanaf september willen we starten met een sterk team, voor ongeveer 6 maanden. Geïnteresseerd, heb je vragen of wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met lokaal jongerenwerk via Matijs Gerrits, jongerenwerker, SMWO 0113-277 111 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.