Zwarte Pieten

Voice of Youth

Pesten 2

LHBT jongerenweekend Zeeland

LHBT-logoDe eerstvolgende activiteit die de LHBT jongerengroep Zeeland organiseert is het LHBT jongerenweekend op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013.

Dit weekend is voor alle jongeren die Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel of Transgender zijn. Ook als je twijfelt over je seksuele voorkeur of identiteit ben je natuurlijk welkom. Het weekend is voor alle jongeren uit Zeeland tussen de 14 en 25 jaar en biedt je de mogelijkheid om andere jongeren te ontmoeten die in hetzelfde schuitje zitten. Je kunt er volledig jezelf zijn zonder dat je er door andere op aangekeken zult worden. Omdat iedereen ongeveer hetzelfde mee maakt of heeft meegemaakt, word je geaccepteerd zoals je bent.

Wat gaan we dit weekend doen?
Tijdens dit weekend kun je in een veilige en gezellige omgeving andere jongeren ontmoeten en praten over je gevoelens. Wij creëren een plek waar iedereen zich veilig en op zijn/haar gemak voelt. Gezellige spelactiviteiten worden afgewisseld met een serieuze activiteit, een barbecue en een feest op zaterdagavond! Voor ieder wat wils dus! Ook zorgen we ervoor dat je tussen de activiteiten door wat vrije tijd hebt, zodat je je alleen of met anderen even terug kunt trekken.

Let op! Het hele weekend geldt: geen seks, geen alcohol en geen drugs.
Tijdens het weekend is er beslist geen plaats voor jongeren die uit zijn op avontuurtjes; seksuele handelingen zijn op het kamp daarom niet toegestaan! Als je iemand ontmoet die je echt heel leuk vindt, dan kun je daar ook vast wel even mee wachten. Daarnaast zijn ook alle vormen van alcohol en drugs niet toegestaan.

Waar vindt het weekend plaats?
Het weekend vindt plaats op een leuke locatie in Veere. De accommodatie beschikt over twee slaapzalen, een gemeenschappelijke ruimte en keuken en buiten is er genoeg ruimte voor de activiteiten. De accommodatie ligt aan het water en vlakbij het bos.

Tijden en vervoer
Het is de bedoeling dat iedereen op eigen gelegenheid naar de verzamelplaats, het station Middelburg, reist en daar op zaterdag 1 juni om uiterlijk 13.00 uur aanwezig is. Daar worden we met z’n allen in één bus naar de locatie gebracht. Zondag vertrekken we weer om 13.00 uur vanaf de accommodatie in Veere naar het station in Middelburg. Vanaf het station Middelburg moet je dan zelf weer terug reizen naar huis.

Inschrijven en kosten
Je kunt je inschrijven voor het weekend via het online inschrijformulier op www.adbzeeland.nl/jongerenweekend. Vergeet niet de algemene voorwaarden door te lezen. Let op, je kunt je inschrijven t/m 11 mei 2013!

De kosten voor het weekend zijn 25 euro per persoon.

Hier zit alles inbegrepen:

  • de overnachting en het gebruik van alle voorzieningen op de accommodatie
  • drinken gedurende het hele weekend (inclusief het feest)
  • eten: avondeten zaterdag, het ontbijt zondag en de lunch zondag
  • vervoer van station Middelburg naar de accommodatie in Veere op zaterdag en het vervoer weer terug naar station Middelburg op zondag
  • een team vol enthousiaste vrijwilligers die voor jou klaar staan
  • een leuke verassing aan het eind van het weekend

Als je je in hebt geschreven, krijg je een bevestiging van ons per mail met daarin het rekeningnummer waarnaar de 25 euro overgemaakt kan worden. Ook sturen we je dan meer informatie over wat je mee moet nemen, vooral niet moet vergeten etc.
Alle communicatie met ons verloopt per mail (geen post).

Informatie voor ouders
We kunnen ons voorstellen dat je ouders graag willen weten wat je in het weekend van 1 en 2 juni gaat doen. Daarom hebben we hieronder nog wat extra informatie voor ouders op een rijtje gezet, wat je, naast de informatie hierboven, aan ze kunt laten lezen.
Het LHBT jongerenweekend op 1 en 2 juni 2013 wordt georganiseerd door een vaste groep van jongeren die lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender zijn. Zij worden begeleid door het Anti Discriminatiebureau Zeeland en Creatief Vormingsburo Cinereus. De jongerengroep organiseert activiteiten voor andere LHBT jongeren uit Zeeland met het doel elkaar in contact brengen en steun bij elkaar te vinden. Zij hebben onlangs ook een succesvol jongerencafé georganiseerd in de Goederenloods in Goes.
Gedurende het hele weekend zijn er coaches aanwezig die de jongeren aansturen. Ook zijn er een drietal vertrouwenspersonen aanwezig. De organisatie is 24 uur per dag berekbaar voor noodgevallen. Het noodnummer waarop zij te bereiken zijn, wordt vermeld in de bevestigingsbrief die de deelnemers ontvangen wanneer zij zich hebben ingeschreven. Verder wordt er heel duidelijk voor en tijdens het weekend aangegeven dat seks, drugs en alcohol niet toegestaan zijn op het weekend.

Meer informatie?
Als je nog meer informatie wilt over het weekend of je hebt vragen, dan kun je ons bereiken door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook als ouders nog vragen hebben, dan kunnen zij de jongerengroep en hun coaches bereiken via het bovenstaande mailadres.