Zwarte Pieten

Voice of Youth

Pesten 2

Meer winkels op zondag vaker open

images-1Steeds meer winkels gaan vaker open op zondag. De meningen hierover zijn verdeeld. Voor de klant is het wel fijn, maar de winkelier heeft ook weleens behoefte aan een dagje vrij. Er is veel over te doen.

In Goes zijn bijvoorbeeld de supermarkten Dirk van den Broek en Albert Heijn open. In Goes mogen er twee supermarkten open zijn op zondag. Voorheen was de Jumbo samen met de Dirk van den Broek open, maar omdat ze opnieuw moesten opgeven of ze nog open wilden zijn op zondag en Albert Heijn darmee sneller was dan Jumbo, is Albert Heijn nu open. Omdat er maar twee supermarkten open zijn op zondag, is het altijd in beide supermarkten erg druk. Mensen doen blijkbaar graag boodschappen op zondag.

Zondag: rustdag of winkeldag?

De meningen over het open zijn van winkels op zondag zijn verdeeld. We vroegen een aantal mensen op straat wat hun mening hierover is. “Ik vind dat meer winkels op zondag open moeten zijn. Dan komen er meer mensen op Goes af en dan kan ik op zondag ook winkelen als ik dat wil.” vertelt een mevrouw. “Ik snap wel dat grote winkel graag open zijn op zondag want dan hebben ze meer omzet, maar kleine eenmansbedrijven hebben er geen behoefte aan en willen waarschijnlijk rust.” zegt een meneer ons. Sommige gelovige mensen vinden het niet goed. “In de Bijbel staat dat zondag een rustdag is en dat wordt nu niet nageleeft.” vertelt een gelovige mevrouw. De meningen van de winkeliers zijn ook verschillend. “Ik zou het niet zo handig vinden als de winkel waar ik werk open was op zondag en als ik zou moeten werken. Ik heb dan bijna geen vrije tijd. Maar het verdient wel dubbel en dat is fijn.” zegt een medewerkster van de Didi. Een medewerker van de Eijsermans Optiek heeft duidelijk een andere mening. “Ik zie er heel erg tegenop als de winkels op zondag open zijn. Ik werk al elke dag in dit winkeltje en een vrije dag zou ook weleens fijn zijn!”

Het voordeel is dat je ook op zondag kunt werken en dat veel winkels een grotere omzet hebben. Ook wordt Goes hierdoor bekender. Maar sommige winkeliers zien er wel tegenop, omdat ze weinig vrije tijd hebben.