Zwarte Pieten

Voice of Youth

Pesten 2

Skateplekken

BMXJe kan op best veel plekken in Goes skaten. In Goes-Noord is een skatebaan, in Goes-Oost is er één, in Goes-Zuid is er één en in Goes-West is er ook een skatebaan. Er zijn dagelijks veel jongeren te vinden.

Het skaten in Goes is redelijk populair. Op de skatebaan wordt veel gebruik gemaakt van skateboards, stepjes, bmx'en, longboards, skeelers etc.

 Sommige jongeren die skaten hebben ook een eigen kledingstijl. Denk dan aan petten, soms skinny jeans, gekleurde broeken, wijde shirts en broeken die afzakken. De jongeren dragen wel zo min mogelijk bescherming.

De grootste is in Goes-Zuid

We zijn langs geweest op de skatebaan in Goes-Zuid. We hebben een aantal jongeren ondervraagd over wat ze er altijd doen en hoe ze in de skatewereld terecht zijn gekomen. “Ik skate hier sinds mijn elfde ongeveer. Ik ben nu zestien. Ik kom hier vaak op mijn bmx en soms neem ik mijn skateboard ook nog mee. Het is altijd wel gezellig hier, we zijn eigenlijk allemaal vrienden hier.” vertelt een jongen. Een andere jongen vertelt er ook wat over. “Ik kom hier ongeveer elke dag, als ik tijd heb. Hier zijn al mijn vrienden en kan ik lekker m'n ding doen.” Ze zijn allemaal erg positief over de skatebaan, maar toch zouden ze nog wel een verandering willen zien. “Ik zou het wel leuk vinden als er wat nieuwe ramps (schanzen) komen. Die er nu zijn beginnen een beetje te vervelen.”

Over hun kledingstijl hebben ze ook nog wat verteld. “Deze kledingstijl zit lekker comfortabel en is mooi. Ik weet eigenlijk niet precies waarom skaters dit soort kleding dragen. Ik denk omdat het gewoon makkelijk is. Wijd shirt, een jeans en je bent klaar. Lekker de skatebaan op!” vertelt de jongen van 16 die we eerder hadden ondervraagd. Op de vraag waarom ze juist in Goes-Zuid skaten zeiden de skaters het volgende: “Het is vlak in de buurt en eerlijkgezegd vind ik deze skatebaan ook een stuk leuker dan de andere in Goes. Dit is toch wel de grootste waarop je het meest kunt doen.”

Je kan dus op vele plekken terecht om te skaten in Goes. Het is er vaak gezellig en je kan er gewoon je hobby uitoefenen.