Zwarte Pieten

Voice of Youth

Pesten 2

Een eigen band

SeriouzIn Goes zijn er veel eigen bandjes. Ze spelen verschillende stijlen, zoals pop, funk, (hard)rock, blues, grunge, metal, jazz etc. Het is lastig om een eigen band te onderhouden, er komt heel wat bij kijken.

Om een eigen band te vormen, heb je allereerst muzikanten nodig in de formatie die jij zelf wilt. Je hebt een oefenruimte nodig, apparatuur, vervoer en eventueel connecties. Wij zijn langs geweest bij de band Seriouz uit Goes. Ze spelen een combinatie van pop, rock, blues en funk.

Seriouz zoekt nieuwe leden

In de band Seriouz zit drummer Bobby Hoeks, gitarist Jens Kole en een pianist Pim de Jonge. Voorheen bestond de band ook nog uit een bassist en een zanger. Ze zijn nu opzoek naar nieuwe leden. We hebben vragen gesteld over de tijd dat de band nog compleet was. Het vinden van een oefenruimte was niet zo moeilijk omdat met een beetje geluk en connecties het snel geregeld was. “We oefenen in een leeg café, de Viersprong in 's Heerhendrikskinderen. Het is een fijne ruimte om te repeteren en heeft een goede akoestiek.” vertelt drummer Bobby Hoeks. Het vervoer wordt geregeld door de ouders van de bandleden. De vader van gitarist Jens Kole heeft een grote bus, waarmee de band naar optredens reist. Dezelfde man heeft ook een dure zanginstallatie die de band kan gebruiken. Elk bandlid heeft een eigen muziekinstrument en installatie. “Het is wel duur, maar we hebben het er allemaal voor over. Samen muziek maken is veel leuker dan alleen.” aldus pianist Pim de Jonge.

Covers in een eigen stijl

De band is bekend geworden in Goes door Klomppop, Poppodium, Popsport, cafés, enzovoort. Poppodium hebben ze één keer gewonnen in 2010 en één keer zijn ze tweede geworden in 2012. In de wedstrijd van Popsport zijn ze best ver gekomen, landelijk, maar hebben ze uiteindelijk niet gewonnen. De band richt zich vooral op het coveren van nummers, in hun eigen stijl. “We zijn nog een beetje opzoek naar onze eigen stijl. We hebben al een paar eigen nummers geschreven en gaan hiermee door.”

Het is leuk om samen muziek te maken, met een beetje voorbereiding en discipline kan je best ver komen.